Rössmund Golf Course, op 7 km van Swakopmund, vlakbij het vliegveld, is één van de 5 woestijn golfbanen ter wereld met gras op de fairways en greens.

Deze baan van de hand van Gary Player is enorm leuk om te spelen. Niet alleen omdat de baan geweldig is, maar ook vanwege de vriendelijke staff. Nu is golfen in de woestijn al redelijk apart voor iemand in uit het natte Nederland. Voeg daar nog eens de Springbokken aan toe die rustig staan te grazen en de fairway lekker kort gemaaid houden en je hebt wel een heel speciaal rondje golf.

Wij speelden de eerste negen holes en startten om 7.30 voor een nationaal amateur toernooi uit, wat om 08.00 van start ging. Er werd ons nog gevraagd of we mee wilden spelen met het toernooi, maar met geleende spullen een nationaal amateur toernooi meespelen op een baan (in de woestijn!) die je niet kent, leek ons niet zo’n heel goed idee.

De set clubs die we mee kregen waren een beetje vreemd, zo waren er in de tas van Maarten twee ijzer 5’s en twee ijzer 7’s, maar geen 6 en geen 8. En in de tas van Anna was er geen pitching wedge. Natuurlijk waren alle clubs van een verschillend merk en hadden sommige stalen en anderen weer grafieten shafts, maar dat mocht de pret niet drukken.

Om kort te gaan, we hebben enorm genoten. Maarten speelde de eerste 4 holes zelfs 1 onder de baan (daarna werd het wel erg warm en met de Springbokken in de baan als extra hindernis wel wat lastiger).

De baan is in ieder geval prachtig, met mooi brede fairways, nauwelijks bunkers (nou ja, als je de fairway mist, lig je in de Namib woestijn, zo’n beetje de grootste bunker die je je kunt voorstellen) en verrassend veel palmbomen, echt een oase in de woestijn. De greens waren van ongekende kwaliteit, weliswaar keihard, maar hielden hoog aangespeelde ballen toch redelijk goed op de green. De greens waren verder superglad en snel; er was geen pitchmark te zien en goed kort gemaaid. Misschien wel de beste greens waar we ooit op hebben mogen spelen.

Zoals eerder gezegd, kom niet naar Namibië om te golfen; maar als je er toch bent…

Zie ook onderstaande foto’s. Klik onderstaande foto’s voor een vergroting:

Meer informatie over Rossmund Golf Course vind je hier

Terug naar golf in Namibië

Laat wat achter - Leave a Comment

*