De meest golfbanen in Nieuw-Zeeland zijn van erg goede kwaliteit, maar Millbrook Golf Course is zelfs nog beter! Dit is weer één van die topbanen die je gespeeld moet hebben; de baan is al drie jaar de beste golf accommodatie van Australasia & New Zealand, bij de World Travel Awards. De baan ligt vlakbij Queenstown, in Arrowtown, omringd door indrukwekkende bergmassieven. Hij is mede ontworpen door Sir Bob Charles, de meest succesvolle Nieuw-Zeelandse golfer ooit; de eerste linkshandige golfer die een major won.

De negen holes die wij speelden, the Remarkables Nine, waren in principe de eenvoudigste lus van 9 holes, van de in totaal 27 holes; maar vanwege de hoogte verschillen en de lay-out van de baan erg leuk om te spelen.

Wat deze baan nog leuker maakt, is de wetenschap dat dit een kwalificatie baan is voor de New Zealand Open. Hier spelen de locale profs en amateurs voor hun kans om mee te mogen doen aan hét professionele Open van Nieuw-Zeeland (wat voor ons het KLM Open zou zijn).

Als je dan met een redelijke score van de baan komt, krijg je zomaar het idee dat je misschien wel eens een kansje zou kunnen maken om mee te mogen doen (maarten speelde +2 over negen holes, nadat hij vlak ervoor een bungee jump heeft gedaan).

Link: Klik hier voor meer informatie over de Millbrook Golf Course

Terug naar Nieuw-Zeeland golf