Gili Meno is één van de eilanden voor de kust van Lombok en maakt samen met Gili Trawangan en Gili Air deel uit van de Gili eilanden. Gili Air en Gili Meno staan vooral bekend als de rustige eilanden, terwijl Gili Trawangan, het grootste eiland, de meeste uitgaansmogelijkheden en toeristische faciliteiten bevat. De meeste bezoekers komen naar de eilanden om te snorkelen en te duiken in heerlijk warm water rond de 28 graden.

Het duiken is fantastisch vanwege het vele koraal en enorme hoeveelheden vis en ander onderwaterleven, zoals:  naaktslakken, murenen (ribbon eel, murea), schorpioenvissen (scorpion fish), koraalduivel (lion fish), witpuntrifhaai (white tip reef shark), kogelvissen (puffer fish), anemoon ‘Nemo’ vissen (anemone fish), trekkervis (trigger fish), poetsgarnalen (cleaning shrimp), sepia (cuddle fish), zeesterren (starfish) en de leukste naam in het Engels: blue-lined fangblenny (blauw-gestreepte slijmvis).

Helaas kun je op sommige plekken goed zien dat er vroeger veel gevist is met dynamiet waardoor er enorme schade aan het koraal is; maar op de meeste plekken zijn de koraal riffen werkelijk prachtig.

Terug naar Duiken in Indonesië

Laat wat achter - Leave a Comment

*