De Bali Beach Golf Course in Sanur is een leuke 9 holes golfbaan, vlakbij het strand. Deze golfbaan is één van de meest toegankelijke golfbanen van Indonesië. Niet alleen vanwege de prijs, maar ook omdat een starttijd reserveren vrij eenvoudig is.

De baan heeft een mooie lay out met 7 par 4’s, 1 par 5 en 1 par 3. Er zijn dog-legs naar links, naar rechts, een aantal keer water, kortom genoeg variëteit voor golfers van alle niveaus. Er moet ook gezegd worden dat de greens uitzonderlijk hard en snel waren, met heel veel vleug (grain), wat het wel iets uitdagender maakte.

Terug naar golf in Indonesië

Wij hadden voor het eerst ooit ook caddies (verplicht) en zoals gebruikelijk in Indonesië vrouwen. Eentje was iets ervarener dan de andere en wist er heel veel van; na 4-5 slagen kon ze precies inschatten welke afstanden we met welke club sloegen. Heel knap, aangezien we met gehuurde spullen speelden en we zelf vaak geen idee hadden hoe ver we met welke club sloegen.

Wat ook leuk was, was dat er een bruiloft op de baan georganiseerd werd, met veel bedrijvigheid en muziek op de achtergrond. Op de foto zie je hoe geoefend wordt de bruid en bruidegom te dragen.

Al met al een ontzettend leuke golf ervaring, die we iedereen aanraden.

Link: Klik hier voor meer informatie over de Bali Beach Golf Course (EN)